Οι περισσότεροι (φυσιολογικοί) άνθρωποι χρησιμοποιούν το ποδήλατο σαν ένα μέρος των μετακινήσεών τους. Όταν πεις όμως “τέρμα το αυτοκίνητο”, τότε κάπως πρέπει να κάνεις όλες τις δουλειές σου με ποδήλατο. Ένα “απλό” αντιστατικό χαλάκι, χρήσιμο και για εργασία στον υπολογιστή και για δουλειές σε ηλεκτρικό ποδήλατο (δείτε εδώ τα θέματα ηλεκτρολογικής ασφάλειας), αλλά άντε να το πας 15 χιλιόμετρα ανήφορο μετά.
Ευγενέστατα τα παιδιά στο Πλαίσιο (έχω μπινιλικώσει παλιότερα την υποστήριξή τους, να πω και τον καλό τον λόγο για την εξυπηρέτηση τώρα!) είχαν ταινία και έφτιαξα αυτή την σύνθεση που βλέπετε. Άντεξε! Πέρα από την βλακεία μου (βέβαια έτσι ούτε εξέχει, ούτε ενοχλούσε πρακτικά εμένα ή τους άλλους οδηγούς στον δρόμο) όμως υπάρχουν μαθήματα για όλους.
Στα σημεία 1 και 2 στην φωτό είναι οι βάσεις ClickFix μου. Στην μπροστινή μπαίνει η μπαταρία του ποδήλατου ή ένα καλάθι. Στην πίσω συνήθως το σακίδιο. Λίγες ώρες πριν τραβηχτεί αυτή η φωτογραφία, τσιγκουνεύτηκα να αγοράσω ένα φοβερό εξάρτημα της ClickFix το οποίο θα κατάφερνε πολύ καλύτερα αυτή την δουλειά.
Ο λόγος που δεν το είχα αγοράσει δεν είναι τα λίγα λεφτά που έκανε αλλά ότι προσπαθώ πάντα να απομονώσω τους πιθανούς παράγοντες χρησιμότητας ενός αντικειμένου προκαταβολικά. Ιδού η λίστα μου:
1. Πόσο βαρύ είναι; Όχι μόνο το τσαντάκι αλλά και η ίδια η σχάρα. Ή η βάση της. Έχω δει ποδήλατα με 2-3 κιλά πάνω τους σε διάφορες βάσεις για πράγματα. Δηλαδή και χωρίς να βάλεις τίποτα, όλες οι υποδοχές για τα διάφορα γκάτζετ έχουν ανεβάσει το βάρος.
2. Πόσα διαφορετικά πράγματα μπορώ να βάλω στην ίδια βάση; Ένας βασικός λόγος που προτίμησα KlickFix είναι γιατί στην ίδια βάση μπαίνει η μπαταρία του ηλεκτρικού μου ποδήλατου, καλάθι, σακίδια και ένα σωρό άλλα πράγματα.
3. Διαθεσιμότητα ανταλλακτικών. Δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο. Βολεύεσαι μια λύση, χαλάει κάτι και μετά σου λένε “α, πρέπει να το ξαναγοράσεις όλο!” Μου έκανε εξαιρετική εντύπωση η άνεση με την οποία μου έδωσαν πιο μακρύ “λαιμό” βάσης για να βολευτεί η δικιά μου φάση και είδα πολλές ακόμα παραλλαγές.
4. Ποιότητα εξαρτημάτων. Όχι μόνο είναι πιο ελαφριά, αντέχουν και απίστευτα. Μιλάμε για πολύ βάρος και διαρκή καταπόνηση. Το σακίδιο το χρησιμοποιώ σχεδόν καθημερινά εδώ και τρία χρόνια….ούτε ένα μικρό σκίσιμο.
Δεν αναφέρω την αισθητική και τα πρακτικά κόλπα γιατί είναι υποκειμενικά. Βέβαια κάποιες εταιρείες δείχνουν την εμπειρία τους, πχ το σακίδιό μου έχει κρυφή θέση από την οποία βγαίνει χταπόδι για να γαντζώνω εξωτερικά πράγματα (πχ μπουφάν). Το αντιστατικό χαλί το έπιασα μεν με αυτό αλλά είπα να βάλω και λίγο ταινία…
ΥΓ Ίσως σε αυτή την περίπτωση να ήταν λίγο χρήσιμο ένα από αυτά τα μοδάτα ηλεκτρικά τρίκυκλα αλλά και πάλι θα χρειαζόμουν ταινία για να μείνει όρθιο…