Είμαστε μια γενιά όπου τα παιδιά έχουν συχνά καλύτερο κινητό και περισσότερα δεδομένα από τους μεγάλους. Και είναι λάθος για πολλούς λόγους, ας προσπαθήσω να τους απαριθμήσω για να μην χαθούμε σε αοριστολογίες: (ενστάσεις ευπρόσδεκτες)
- Μια χαρά είναι το παλιό σου κινητό για το παιδί. Οπότε πάρε εσύ καινούργιο και δώσε το παλιό.
- Αν είναι πιο σημαντικό για το παιδί να έχει πιο πολλή ταχύτητα και χώρο στο κινητό από ότι εσύ, μάλλον δεν ξέρεις τι μπορείς να κάνεις με ένα κινητό. Ώρα να μάθεις λοιπόν.
- Κάνει καλό να αλλάζεις κινητό. Ειδικά με Android είναι θέμα λίγων λεπτών να αντιγράψει από το παλιό στο καινούργιο τις ρυθμίσεις και τα προγράμματα. Φρέσκια αρχή, σε βοηθάει να ξανασκεφτείς τι apps χρειάζεσαι πραγματικά κι αν θέλεις να σε πρήζουν άσχετοι στο viber.
- Πρέπει όλοι στην οικογένεια να μάθουν να έχουν κάνει back up τα πάντα. Επαφές, φωτογραφίες, πίστες σε παιχνίδια και οτιδήποτε άλλο πρέπει να είναι στο cloud με ασφάλεια. Κάνεις sign in και τα έχεις. Τσεκάρεις το νέο σου κινητό ότι τα έχει όλα και μετά κάνεις format το παλιό να το δώσεις στο παιδί.
- Αφού εσύ πληρώνεις για το κινητό, εσύ αποφασίζεις. Δεν θα τα ισοπεδώσουμε όλα. Αν θέλει το παιδί να μαζέψει χαρτζιλίκι για να πάρει το υπερακριβό κορυφαίο κινητό κάτι πάει στραβά στις προτεραιότητές του μάλλον.
Στο θέμα των δεδομένων δεν είμαι τόσο αυστηρός. Μπορεί να είναι προτεραιότητα για έφηβο να είναι online και συχνά με έξυπνη χρήση προγραμμάτων σε καρτοκινητά έχουν πολύ περισσότερα δεδομένα από εμάς που αναγκαστικά έχουμε συμβόλαιο. Αλλά και πάλι πρέπει να εντάσσεται σε κάποιο σύστημα, λογική, χαρτζιλικοκατάσταση.