Δευτέρα 30 Μαΐου και λίγο προτού αφήσει το ζώδιο των Διδύμων ο Ήλιος, συναντά τον σταθερό αστέρα Αλντεμπαράν. Πρόκειται για ένα υπέρλαμπρο άστρο γνωστό από την αρχαιότητα και με το όνομα Λαμπαδίας.
Αλντεμπαράν είναι η ιδιαίτερη ονομασία, προερχόμενη από τους Άραβες, από το Αραβικό Al Dabaran το οποίο σημαίνει ο Ακολουθών (τις Πλειάδες)(του αστέρα α του αστερισμού Ταύρου), ενώ η αρχαία ονομασία αυτού από τους Έλληνες ήταν «νότιος οφθαλμός του Ταύρου».
Οι Πέρσες θεωρούσαν τον Αλντεμπαράν (α Ταύρου), τον Αντάρη (α Σκορπιού), την Φομαλχώ (α Νότιου Ιχθύος) και τον Ρέγκουλους (α Λέοντα), τα τέσσερα βασιλικά άστρα που ήταν οι φύλακες του Ουρανού. Λαμπαδία τον αναφέρει ο Πτολεμαίος στην «Τετράβιβλο».
Πριν από 5.000 χρόνια, όταν συνέπιπτε με το εαρινό ισημερινό σημείο, θεωρείτο στην Περσία ένας από τους τέσσερις βασιλικούς αστέρες ή Φρουρούς του Ουρανού, όπως ήδη έχει αναφερθεί. Κάτω από αυτήν την ιδιότητα ο Flammarion τον ονομάζει Δημιουργικό Πνεύμα.
Με τον Ηλιο λοιπόν, οι ποιότητες του Αλντεμπαράν προσδίδουν φως και πνευματική άνθιση. Έχουμε λαμπρές ιδέες, φωτεινές επιλογές, αναγνώριση και επικράτηση στο έργο μας.
Αν το έργο αυτό είναι δημιουργικό, θα υπάρξει επιτυχία και εξέλιξη. Αν είναι πρακτικό, θα μας εκτιμήσουν για τις απόψεις μας.
Σε μία αρνητική κατάσταση, θα έρθει φως, λύση ή μία βοήθεια.
Επομένως, η μέρα φωτίζεται με τον λαμπερό αστέρα και οι επιθυμίες μας ενδυναμώνονται. Ας την εκμεταλλευτούμε και ας κινηθούμε προσεκτικά, αλλά ανοδικά.