Αγαπητό Facebook,
Παρακαλώ βάλε ένα φίλτρο χιονιού στην timeline μου γιατί είναι 2-3 αναρτήσεις που ΔΕΝ δείχνουν τα σπίτια και τους κήπους φίλων μου με χιόνι και με χαλάει αισθητικά. Θέλω να είναι όλα παντού άσπρα. Είμαι σίγουρος ότι οι συγγενείς μου στην Βόρεια Ελλάδα γελάνε πολύ με τους Αθηναίους που ανεβάζουν τα ελαφρώς πασπαλισμένα τους μπαλκόνια. Θα το βρίσκουν χαριτωμένο, όπως εμείς όταν βλέπουμε έναν σκύλο ή μικρό παιδί να κάνουν σαν τρελά μόλις πέσει λίγο χιονάκι.
Προσωπικά υποφέρω από χιονοχοντροπάθεια. Αν ήθελα να δω ανθρώπους να κάνουν βλακείες στα χιόνια θα έβλεπα χειμερινούς Ολυμπιακούς, δεν το θέλω και στο Facebook όλο αυτό. Εδώ και μέρες ονειρεύομαι ότι είμαι σε τροπικό νησί, σε ζέστη, ξαπλωμένος σε καυτή άμμο…μην το συνεχίσω καλύτερα. Όσοι δεν είστε στους -2C, άντε τυχεράκηδες, χαρείτε τον Ισημερινό σας. Όταν βλέπω έτσι παντού χιόνια θέλω επίσης να σκοτώσω κόσμο. Αυτούς που οδηγάνε υπερβολικά αργά και σε κάνουν να κολλάς στην ανηφορίτσα χωρίς λόγο. Τους άλλους που οδηγάνε υπερβολικά γρήγορα. Βασικά όλους που οδηγάνε όταν είμαι στον δρόμο κι εγώ και έχει πάγο. Βρίσκω ότι έχει καλύτερο κράτημα το αμάξι αν τους σκοτώνω όλους και τους βάζω στο πορτ μπαγκάζ μου καθότι πισωκίνητο και με το βάρος πιάνουν καλύτερα τα λάστιχα στο χιόνι. Μετά όταν φτάνω σπίτι και βρίσκω τα παιδιά να παίζουν χιονοπόλεμο, τους πετάω κάνα πτώμα αντί για χιονόμπαλα. Ποτέ δεν το περιμένουν αυτό.
Γράφω πολλά χρήσιμα ενημερωτικά στο διαδίκτυο αλλά δεν βρίσκω πουθενά μια καλή ανάλυση σχετικά με το αν κάνει καλό να τρως χιόνι. Χρειάζεται ένα μικρό πινακάκι. Να λέει “αν είναι κίτρινο το χιόνι, μην το τρώτε”. Κατουρημένο είναι. Όταν μαθαίνατε καλλιγραφία στο σχολείο ήταν ακριβώς για να μπορείτε να γράφετε το όνομά σας έτσι χωρίς κενά. Αν είναι μπλε, μάλλον από ψυκτικό υγρό που έχει φύγει από αμάξι, πάλι μην το φάτε. Αν είναι καφέ, ε, σίγουρα βιαστικός σκύλος με διάρροια, κανείς δεν τους πάει βόλτα τους καημένους και αν βγουν ότι προλάβουν κάνουν. Οι γάτες έχουν πλάκα που νιαουρίζουν να τους ανοίξεις, ανοίγεις την πόρτα και παγώνεις όσο αυτές κάθονται και κοιτάνε έξω σε στυλ “σοβαρά; Τι κάνει όλο αυτό το άσπρο πράγμα ακόμα εκεί;” Σα να φταίω εγώ για τον καιρό. Αν είναι κόκκινο όμως το χιόνι έχεις δίλημμα. Μπορεί να είναι από αίμα, μπορεί να είναι και βυσσινάδα. Καμιά φορά το δοκιμάζω εγώ προσωπικά. Ευτυχώς που υπάρχει το internet και μοιράζομαι την γνώση.