Εκεί που διαβάζω Online τις ειδήσεις μου βλέπω αυτό:
Κάνοντας κλικ μαθαίνω ότι:
“Ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη δίνει τώρα την ευκαιρία σε κάθε υποψήφιο στις Εθνικές Εκλογές της 6ης Μαΐου 2012 να προβληθεί σε περισσότερους από 4.000.000 ψηφοφόρους.
Με μια πρωτοποριακή εφαρμογή που προβάλλεται ταυτόχρονα στα τρία μεγαλύτερα ειδησεογραφικά websites της χώρας in.gr TANEAonline TOBHMA.gr ο υποψήφιος φτάνει σε κάθε ψηφοφόρο σε όλον τον κόσμο, με τον πιο γοήγορο. σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο.”
Με ακόμα μεγαλύτερη απογοήτευση παρακολούθησα την αρπαχτή που έστησε η Google γύρω από τις εκλογές. Μια πρόφαση (βίντεο site με το protagon) και ουσιαστικά εκμετάλλευση του ονόματός της για να πείσει όλα τα κόμματα να στάξουν μετρητά. Το αποτέλεσμα; Τραγικό μαντεύω. (Αναμένω στατιστικά αλλά όπως πάντα θα κάνω μια πρόβλεψη ευθαρσώς τώρα και πιστεύω θα δικαιωθώ.)
Δείτε ένα εντυπωσιακό παράδειγμα. Στην ίδια την σελίδα του οργανισμού για τα banner ads που προσπαθεί να μας πείσει ότι τα banner ads έχουν αποτέλεσμα, δυο κάκιστα παραδείγματα. Μια ημίγυμνη σε κιτς διαφήμιση πάνω αριστερά και η…Δημοκρατική Συμμαχία στο τέλος. Δεν το σχεδίασε κανείς αυτό προφανώς. Απλά πέταξαν λεφτά σε ένα επικοινωνιακό πρόβλημα το οποίο δεν λύνεται έτσι εύκολα.
Αν θέλετε οπωσδήποτε να κάνετε banner ad για πολιτική:
1. Φροντίστε με μανία το εικαστικό. Ότι κι αν κάνετε, σε κάποιον δεν θα αρέσει οπότε αποφύγετε ακραία πράγματα σε στυλ και περιεχόμενο.
2. Ελέγξτε εξονυχιστικά την τοποθέτηση. Σε ιστοσελίδα αντιπάλων μπορεί κάλλιστα να σας γυρίσει μπούμερανγκ. Δείτε σήμερα τι έπαθε η ΝΔ.
3. Φροντίστε να υπάρχει περιεχόμενο. Όταν κάνω κλικ στο banner θέλω να με ανταμείψετε με κάτι αξιόλογο, μην μου σπαταλήσετε τον χρόνο.
4. Ελέγχετε διαρκώς τα στατιστικά και την απόδοση της καμπάνιας. Συνέχεια. Κάθε ώρα αν χρειάζεται. Και κάντε άμεσα ότι διορθώσεις απαιτούνται.
Παράδειγμα πιο σωστής τοποθέτησης (από το ίδιο κόμμα) με AdWords σε ειδήσεις αντιπάλων κομμάτων εδώ: