(Laurus nobilis) Οι γυναίκες στην Κρήτη συνήθιζαν να τοποθετούν στον ήλιο ένα βάζο γεμάτο αγουρόλαδο και καρπούς δάφνης για να το χρησιμοποιήσουν αργότερα στην επάλειψη του τριχωτού της κεφαλής και την ενδυνάμωση των μαλλιών, αλλά και για την επάλειψη των μελών που έπασχαν από ρευματισμούς ή για διαστρέμματα και θλάσεις μυών.
Πολλοί Δε αγρότες συνήθιζαν να πλένουν το καλοκαίρι τα ζώα τους με δαφνόνερο για να κρατούν μακριά τα παράσιτα. Επίσης η αποξηραμένη σκόνη φύλλων της δάφνης χρησιμοποιήθηκε για το σταμάτημα της αιμορραγίας της μύτης. Θεωρείται επίσης ότι το ρόφημα δάφνης τονώνει τη λειτουργία του στομάχου και ανακουφίζει από την δυσπεψία.
Ο Απόλλωνας ερωτεύτηκε τη κόρη του θεού ποταμού Λάδωνα την Δάφνη μια πανέμορφη αλλά άγρια και ανεξάρτητη κοπέλα. Όταν ο θεός Απόλλωνας αποφάσισε να την κυνηγήσει για να της εκφράσει τον έρωτα του εκείνη κατέφυγε στην θεά μητέρα της την Γη η οποία και για να την γλυτώσει την μεταμόρφωσε σε ένα λυγερόκορμο δέντρο την δάφνη.
Ο μύθος βέβαια συνεχίζεται μια και σύμφωνα με αυτόν ο Απόλλωνας σκότωσε τον δράκο Πύθωνα στις όχθες ενός ποταμού, έπειτα μπήκε μέσα σε αυτό πλύθηκε έκοψε από τις όχθες του κλαδιά δάφνης και μπήκε νικητής στους Δελφούς φορώντας ένα στεφάνι με φύλλα δάφνης. Από τότε η δάφνη αποτέλεσε σύμβολο καθαρμού, σύμβολο νίκης, δόξας και τιμής.
Η δάφνη επίσης ήταν αφιερωμένη στον ιατρό Ασκληπιό.
Όλοι Δάφνη λοιπόν!Αν είσαι απεγνωσμένος δοκιμάζεις τα πάντα…χαχαχα…Υπάρχει τρόπος πάντως να λυθεί το αισθητικό πρόβλημα της τριχόπτωσης και αυτός λέγεται Toppik
Πράγματι, μεγάλη απόγνωση για να φτάσεις να κολλήσεις μαλλιά ή να τα ζωγραφίσεις (“αισθητικό πρόβλημα”….) και μιλάω σαν 100% καράφλας! Μην ξεχνάμε όμως ότι για πολλούς ανθρώπους είναι σοβαρό το θέμα και ψυχολογικά, οπότε νομίζω ότι πρέπει να δεχτούμε κάθε πιθανή λύση που θα βοηθήσει πρακτικά ή ψυχικά.