Ο Ερμής στο ζώδιό του πλέον, στους Διδύμους, συναντά σε ζωδιακή μοίρα έναν σταθερό αστέρα, γνωστό από την αρχαιότητα, τον Αλντεμπαράν.
Ο Αλντεμπαράν (ή Λαμπαδίας ) είναι η ιδιαίτερη ονομασία, προερχόμενη από τους Άραβες, του αστέρα α του αστερισμού Ταύρου, ενώ η αρχαία ονομασία αυτού από τους Έλληνες ήταν «νότιος οφθαλμός του Ταύρου». Το κοκκινωπό άστρο Αλντεμπαράν – το φλογερό μάτι του Ταύρου στον αστερισμό του Ταύρου – είναι ένα «ηλικιωμένο» αστέρι και ένα τεράστιο αστέρι! Η υπολογιζόμενη διάμετρος του είναι μεταξύ 35 και 40 ηλιακοί διάμετροι.
Στο βιβλίο «Μαθηματική σύνταξη» του Πτολεμαίου αναφέρεται ακόμη ως «ο λαμπρός των Υάδων», καθώς από τη Γη φαίνεται να ανήκει στο ανοικτό σμήνος αστέρων Υάδες ως ο λαμπρότερος αυτών. Στην πραγματικότητα όμως δεν είναι μέλος του σμήνους, αφού ο Αλντεμπαράν βρίσκεται τρεις φορές πιο κοντά στη Γη.
Το αραβικό όνομα Αλντεμπαράν που είναι και σήμερα σε χρήση σημαίνει «αυτός που ακολουθεί». Προφανώς οι Άραβες τον ονόμασαν έτσι επειδή ακολουθεί τις Πλειάδες που αποτελεί ομάδα αστέρων του ίδιου αστερισμού.
Καθώς συνδυάζεται με τον Ερμή, προσδίδει φως και λάμψη σε ιδέες, επικοινωνία, γνώση, ενώ βοηθά την βαθιά περισυλλογή και τον διαλογισμό.
Σε προσωπικό επίπεδο, φέρνει χαρές και όμορφες συναντήσεις. Η σχέση με τους αγαπημένους μας είναι γεμάτη ζεστασιά και εκδηλώσεις που εκφράζουν τις σκέψεις μας. Οι επαφές με φίλους, οι συναντήσεις, μπορεί να προκαλέσουν όμορφες εκπλήξεις και χαρά.
Σε νοητικό και πνευματικό επίπεδο, η ημέρα είναι κατάλληλη για μελέτη και για πνευματική άσκηση, διαλογισμό, γιόγκα, χαλάρωση, αυτοσυγκέντρωση.
Σε πρακτικό επίπεδο, θα λέγαμε πως επιτρέπει να εκμεταλλευτούμε προτάσεις και ιδέες, να κερδίσουμε σε μία αντιπαράθεση και να φέρουμε στη ζωή μας ισορροπία, να υποστηρίξουμε τις απόψεις μας δυναμικά και να πείσουμε μέσω αυτών.